Over The Gouda Shop

Gouda is in het buitenland vooral bekend door de Goudse kaas (die inderdaad niet echt in Gouda wordt gemaakt, maar wél altijd hier werd verhandeld). De Gouwenaars zelf weten dat er veel meer is om trots op te zijn. Van producten zoals stroopwafels, Gouds plateel en Goudse kaarsen, tot beroemende Goudse inwoners uit het verleden zoals Erasmus, Coornhert en Vroman.

Bovenstaande was de reden om een shop te starten waar Gouwenaars en niet-Gouwenaars terecht kunnen voor iets moois over Gouda, of uit Gouda, of door een Gouwenaar gemaakt. Als inwoner van Gouda ben ik trots op mijn stad en ik vind dat we best wat meer Goudse trots mogen uitdragen.

Sommige artikelen waren al langer bekend, sommige artikelen waren minder bekend en hebben door The Gouda Shop een groter platform gekregen. Maar wat ik het állerleukste vind, is om samen met lokale kunstenaars nieuwe artikelen te ontwikkelen. Dit levert namelijk écht unieke en originele artikelen op.

Zo heb ik contact met keramistes Dieuwertje Verhagen en Joyce Denie en vooral illustrator Thijs Jansen heeft heel wat artikelen voor mij gemaakt. Bijzonder was ook het contact met de Poolse streetartist Luntrus, die speciaal voor The Gouda Shop een klein aantal kopieën maakte van zijn unieke Gouda Milkmaid.

Ik hoop dat de artikelen in mijn webshop een breder beeld van Gouda geven en dat ik de stad ermee recht aan doe. Mis je iets, of heb je vragen over artikelen, onderwerpen of kunstenaars? Neem dan contact met me op, ik hoor graag van je.

Overigens is een beperkt deel van mijn assortiment ook te vinden in de conceptstore Heb ik VIA, aan de Lange Groenendaal 72A.

Tessa Halm